Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ



Χρόνος Παρασκευής: 1- 1 ½ ώρα

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
2 ντομάτες(τριμμένες)
1 ½ φλυτ τσαγιού τυριά (διάφορα)
5-6 φέτες μπέικον ή ζαμπόν (σε κομμάτια)
1 κουτ σούπας αλεύρι
1 κουτ σούπας λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη Μπεσαμέλ
2 ποτ νερού γάλα
4 κουτ σούπας αλεύρι
2 αυγά (ελαφρά κτυπημένα)
1 κουτ σούπας γεμάτη βούτυρο
½ φλυτ τσαγιού τυρί
Πιπέρι
Αλάτι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και ρίχνουμε ένα μέρος από το τυρί. Αυτό το κάνουμε εναλλάξ και προσθέτουμε την σάλτσα που φτιάξαμε και τα αλλαντικά μας.

Βήμα τρίτο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε συνεχεία σε μέτρια φωτιά για να μην μας σβολιάσουν, μέχρι να πήξουν. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμέλ επάνω στις μελιτζάνες και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Είναι έτοιμος…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Εάν βγάλει υγρά, το βάζουμε υπό κλίση και με 1-2 φέτες ψωμί τραβάμε τα υγρά.
  • Αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, μπορούμε να της ψήσουμε.
  • Το αλάτι το προσθέτουμε σύμφωνα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά.
macooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου