Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ




3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
1 ολόκληρο φρέσκο μαρούλι, καλά πλυμένο, και κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλη πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 ντομάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο (ή 2 μικρές), πολτοποιημένες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένες με το πιρούνι αντσούγιες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
Χυμός 1 λεμονιού
1 δέσμη σέλινου, σε χοντροκομμένες φέτες
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1 φλιτζάνι κρουτόν
αλατοπίπερο

Εκτέλεση :

Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μισό ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο γκριλ τηγάνι για τουλάχιστον 10 λεπτά, γυρίζοντας τα συχνά. Προσέξτε να μην τα ψήσετε υπερβολικά. Πρέπει να ψημένα αλλά και ζουμερά εσωτερικά.
Αφαιρέστε από την σχάρα και αφήστε να κρυώσουν καλά και μετά βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ξίδι, τις αντζούγιες, την σάλτσα Worcestershire, την μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά. Αφήστε το τρέσινγκ να σταθεί για λίγο και εν τω μεταξύ ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
Πάρτε τέσσερα ατομικά μπολ σαλάτας ή ότι πιάτα θέλετε εσείς. Μοιράστε το μαρούλι σε κάθε μπολ, το γλυκό πιπέρι, τις ντομάτες, το σέλινο και τα κρουτόν. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το ψυγείο και κόψτε το σε λωρίδες. Μοιράστε και πάλι, το κοτόπουλο μεταξύ των τεσσάρων μπολ και πασπαλίστε με το τυρί παρμεζάνα. Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε τη σάλτσα πάνω από τις σαλάτες σας. Απολαύστε με φρέσκο ψωμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου