Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ




Η συνταγή της ημέρας 

Υλικά:


600 γρ. αρακάς φρέσκος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ροδίζουμε ελαφρά. 
  3. Ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε. 
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. 
  5. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. 
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι.
  7. Συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. 
  8. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. 
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.


Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου