Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΛΙΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ






  • 1 κιλό φρέσκοι κολιοί
  • 3 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 1/2 κουτί κονκασέ
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. νερό

  • Αφού καθαρίσουμε τα ψαράκια μας τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε τη σαλτσούλα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  • Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω στα ψάρια, απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190-200 βαθμοί για 45 λεπτά με 1 ωρίτσα περίπου, αν χρειαστεί του προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.


  • ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου