Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



Χρόνος Παρασκευής: 2-3 ώρες

Υλικά:
250 gr. αμπελόφυλλα
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο & χοιρινό
3 κουτ. σούπας ρύζι (γλασέ ή Καρολίνα)
1 ποτ. κρασιού λάδι
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο (τριμμένο)
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι

Για το αυγολέμονο.
2 ποτ. νερού ζωμό
3 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
2 αυγά
2-3 λεμονιά

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα για να ζεματιστούν. Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δυο είδη κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Τίλαμε τα ντολμαδάκια: παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο και βάζουμε ένα κουταλάκι από το μείγμα μας. Τα βάζουμε ένα – ένα στην κατσαρόλα μέχρι να τελειώσουν τα αμπελόφυλλα ή ο κιμάς μας. Ρίχνουμε πάνω από τα ντολμαδάκια το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, βάζουμε ένα πιάτο από επάνω και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά κοιτώντας να έχουν νερό, γιατί θα μας χρειαστεί για τη σάλτσα.

Βήμα τρίτο
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό. Βράζουμε το ζωμό μαζί με το κόρν φλάουρ για λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά με τα λεμονιά σιγά – σιγά για να μη μας κόψει. Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσουν. Βάζουμε το αυγολέμονο σε ένα μπολ και το αφήνουμε σαν συνοδευτικό.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και μαϊντανό για να μην αρπάξουν τα ντολμαδάκια.
macooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου