Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ



Υλικά


•2 φλυτζάνια τσαγιού Σιμιγδάλι Χονδρό
•1 φλυτζάνι λάδι εκλεκτό
•2 φλυτζάνια ζάχαρη
•½ φλυτζάνι μέλι
•5 φλυτζάνια νερό
• 200 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
•200 γρ. κουκουνάρια
•200 γρ. σταφίδες ξανθές
•1 κουταλιά γλυκού κανέλλα
•½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
•1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3’. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην μας καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5’. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου