Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ , ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑ




http://newpost.gr/post/156894/H-eykoli-syntagi/ 


Υλικά:

1 μέτριο μαρούλι, πλυμένο και χοντροκομμένο
2 φέτες μπέικον
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό μπαλσάμικο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φέτα που την έχουμε κάνει με τα χέρια μας τρίμμα

Εκτέλεση:

  1. Μοιράζουμε το μαρούλι σε 6 πιάτα.
  2. Μαγειρεύουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ανακατεύουμε τα λάδι με το ξίδι, ζεσταίνουμε το τηγάνι με τα υπολείμματα του μπέικον και σοτάρουμε μέσα τα κρεμμυδάκια.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαδόξιδο κι ανακατεύουμε.
  6. Ραντίζουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ το μαρούλι και βάζουμε από πάνω μπέικον, φέτα και βραστό αυγό.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: lovecooking.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου