Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΕΤΑ




Υλικά συνταγής: 
Κομμένο μερίδες κοτόπουλο1 μέτριο 
Ελαιόλαδο1/2 κούπα 
Τριμμένα κρεμμύδια2 μεγάλα 
Λευκό ξηρό κρασί1 κούπα 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Γλυκιά πάπρικα4 κουταλάκια τσαγιού 
Λεμόνι1 μεγάλο (το χυμό) 
Χοντροτριμμένο τυρί φέτα400 γρ. 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό5 - 6 κουταλιές σούπας 

Οδηγίες: 
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο ολόγυρα. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε κι αυτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μαυρίσουν.
2. Προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο. Που και που το ελέγχετε. Αν μειωθεί πολύ το υγρό, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και πάπρικα. Βράζετε για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε την φέτα και τον μαϊντανό και κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με βραστό ρύζι ή πατάτες.

ΠΗΓΗ RADICIO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου