Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

Υλικά:
1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη

1 πράσινη πιπεριά

1 κομμάτι φέτα

2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) την ξεφλουδισμένη ντομάτα. (Tip:για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ντομάτες τις βουτάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Μετά από αυτό η φλούδα βγαίνει σχεδόν μόνη της ευκολότατα).

Ομοίως κόβουμε και την φέτα σε μικρά κομματάκια και την πιπεριά σε μικρά ροδελάκια.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο τύπο τυριού θέλετε αν και ακόμη και με σκέτη φέτα γίνεται θαυμάσιο.

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο (όπως αυτά που τοποθετείται το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι), ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Ψήνουμε στους 200 C για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.

Σερβίρισμα:
Μετά το ψήσιμο ανακατεύετε με ένα κουτάλι να δέσουν τα υλικά και να πάει η ρίγανη παντού και το σερβίρετε μέσα στο πήλινο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτες ψημένου ψωμιού (ραντισμένες με ελαιόλαδο και ρίγανη).


greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου