Υλικά
• Για το μείγμα του κιμά:
• 1½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
• 3 κρεμμύδια τριμμένα
• 2 ντομάτες τριμμένες
• ½ κιλό ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο και στυμμένο
• 3 κ.σ. ξίδι
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρ. ρίγανη
• 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. φρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• Για την κρούστα:
• 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε 8 κομμάτια
• 6 φέτες κασέρι
• 4 αυγά
• 1 κεσέ γιαούρτι
• αλάτι
• πιπέρι
• Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Αν θέλετε ζυμώστε τα στο μίξερ για να γίνει πιο αφράτο το μείγμα. Καλό θα ήταν αν έχετε χρόνο να το αφήσετε για λίγο στο ψυγείο ώστε να αναμειχτούν οι γεύσεις και να γίνει πιο νόστιμο.
2. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πιρέξ, βάζουμε μέσα το μείγμα του κιμά και το πατάμε με τα χέρια να γίνει μια επίπεδη στρώση. Στρώνουμε πάνω τις φέτες κασέρι και καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας και την πιπεριά.
3. Χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και προσθέτουμε το γιαούρτι. Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45΄ περίπου.
4. Αφού βγάλουμε το πρώτο κομμάτι βάζουμε στη θέση του μία φέτα ψωμί να μαζέψει τα υγρά.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου