Περιγραφή
Ένα γλυκό που μας ταξιδεύει στά έθιμα και στο χρόνο. Μικρά Ασία γεύσεις που ανιχνεύονται και ανακαλύπτονται στη διάρκεια αυτου του ταξιδιού.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλο σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
100 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
ξύσμα λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ 3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
1 βανιλέτα
Πως το κάνουμε:
1. Ανακατεύουμε σε μικρή λεκάνη ολα τα υλικά.
2. Τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε το μίγμα για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
3. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί κρούστα απο πάνω.
4. Για το σιρόπι: βράζουμε ολα τα υλικά και προσθέτουμε πρός το τέλος το λεμόνι.
5. Οταν ψηθεί χαράζουμε ελαφρά το γλυκό με ενα μαχαίρι και μετά το περιχύνουμε με το σιρόπι.
6. Το σάμαλι πρέπει να ποτίσει καλά με το σιρόπι και να κοπεί ύστερα απο ώρες .
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το γλυκό ειναι ακόμη καλύτερο την επόμενη μέρα.
sinagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου