Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

Υλικά:

-ένα φύλλο μπακαλιάρο παστό
-1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 φλ.τσ. φασόλια μπαρμπούνια
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια, βάζοντάς τον στο νερό για να ξαλμυρίσει για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό 10 φορές.Σε νερό επίσης βάζουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα για 8 ώρες για να φουσκώσουν. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά. Έπειτα βγάχουμε τον μπακαλιάρο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, μαζί και τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά περίπου. Τέλος, ξαναρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο,ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

πολιτικη κουζινα τησ Λωξάντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου