Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κλ. φυλλα κρουστας
1 βιταμ
500 γρ. γραβιερα μυτιληνης
500 γρ. γραβιερα κρητης
150 γρ. καπνιστο μετσοβονε
1,5 λιτρο γαλα
1,5 φλ. αλευρι
3 αυγα
Πως το κάνουμε:
1.Λιωνουμε το βιταμ σε βαθια κατσαρολα
2.Προσθετουμε το αλευρι,ανακατευουμε με συρμα μεχρι να ενσωματωθουν καλά
3.Ριχνουμε το γαλα (ζεσταμενο) και ανακατευουμε μεχρι να δεσει ελαφρα
4.Τριβουμε τα τυρια σε χοντρο τριφτη και τα προσθετουμε στη κρεμα
5.Χτυπαμε ελαφρα τα αυγα και τα ριχνουμε και αυτα
6.Ξεκιναμε και στρωνουμε τα φυλλα ενα-ενα σε λαδωμενο ταψι
7.Απο το δευτερο φυλλο αρχιζουμε και αλοιφουμε τα φυλλα με τη κρεμα ενδοιαμεσα
8.Φροντιζουμε επανω να τελειωσουμε με κρεμα
9.Χαραζουμε τη πιτα και τη ψηνουμε στους 180 μεχρι να ψηθει η κρεμα απο πανω καλά
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου