1 κοτόπουλο
μισό κιλό στάρι
3 κρεμμύδια μέτρια
αλάτι - πιπέρι
βούτυρο μινέρβα
κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το στάρι στο νερό να μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ και θα το βράσουμε το επόμενο πρωί.
Βράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε το στάρι ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσει αρκετά και έχει αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα.
Ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου στην ίδια κατσαρόλα με το στάρι. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και για αρκετή ώρα. Άμα πιει το νερό του, ρίχνουμε και το νερό στο οποίο βράσαμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει το στάρι.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο (για κάθε πιάτο) και το ρίχνουμε επάνω στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου