Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
Υλικά
Μπαγιάτικο ψωμί: 1 καρβέλι των 500 γρ.
Σκόρδο: 4 σκελίδες
Τριμμένα καρύδια: 60 γρ.
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
Πιπέρι: 1 πρέζα
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Ξύδι: 4 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το κόβετε σε χοντρές φέτες και το βάζετε σε νερό να μουλιάσει. Το στραγγίζετε, το στύβετε καλά με τα χέρια σας και το κρατάτε κατά μέρος.
2. Σε γουδί, βάζετε τα σκόρδα (καθαρισμένα) μαζί με το αλάτι και τα χτυπάτε να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε λίγο - λίγο το ψωμί, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το ξύδι (αν θέλετε μπορείτε να το χτυπήσετε με το μίξερ).
3. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο επιπλέον ξύδι ή αλάτι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου