Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ
Υλικά
1200 gr κυδώνια
750 gr ζάχαρη
200 gr νερό
1 λεμόνι
2 κλωναράκια φύλλα αρμπαρόριζας
5-6 σταγόνες λεμονιού
80 gr Αμύγδαλα ασπρισμένα άψητα κομμένα στην μέση κάθετα
Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους.
Έχουμε γεμίσει μία λεκάνη με κρύο νερό,μέσα στο οποίο έχουμε στύψει το μισό λεμόνι και εκεί τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια.
Κόβουμε τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια,και κατόπιν σε φέτες,κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.περίπου μακρόστενες,(όπως θα κόβαμε πολύ λεπτές πατάτες),τονίζω ότι πρέπει να καλύπτονται οι φέτες από νερό για να μήν μαυρίσουν!
Στραγγίζουμε σε τρυπητό το κυδώνι και το ζυγίζουμε,θέλουμε να είναι 1000 gr για 750gr άν είναι παραπάνω ή παρακάτω υπολογίζουμε ανάλογα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κυδώνι με το νερό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει,(άν τα κυδώνια είναι πιο άγουρα θα πρέπει να βράσουν περισσότερο),καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε λοιπόν.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την ζάχαρη ,τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας πλυμένα,τα οποία δένουμε με έναν σπάγγο και τα αμύγδαλα,χαμηλώνουμε την φωτιά,όταν αρχίσει το γλυκό να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε με μία κουτάλα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Σε ένα πιάτο βγάζουμε ένα κουταλάκι με σιρόπι,το αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσει και άν όταν περνάμε ανάμεσα το κουταλάκι κολλάει ή αφήνει κενό είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 5-6 σταγόνες λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου