Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ
Υλικα
325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. Ταχίνι
120 γρ. Μέλι
100 γρ. Καρυδια και σταφίδες
3 μήλα
4 κουταλιές ζάχαρη, μαύρη
4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κ.τ.σ. κανελογαρίφαλα
½ κ.τ.σ. κουταλιά μαστίχα
1 κ.τ.γ. σόδα
400ml νερό
λαδόκολλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βράζουμε τις φέτες των μήλων για μισή ώρα, προσθέτοντας στη μέση του βρασμού τη ζάχαρη.
Όταν βράσουν τα κάνουμε πολτό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν. Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο 200 φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου