Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011
ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΙΜΑ
Υλικά
500 γρ. πουρέ πατάτας έτομο ή σπιτικό
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πλημένα και στραγγισμένα πολύ καλά
2 κ.σ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
100 ml. λευκό κρασί
200 γρ. τυρί Philadelphia light
1 αβγό ή 2 κροκάδια
100 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά ή μοτσαρέλα τριμμένη
λίγο ζεστό νερό,περίπου 1/2 κούπας
μαργαρίνη και φρυγανιά τριμμένη για το ταψάκι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον πουρέ μας ως συνήθως. Τον χωρίζουμε
σε 2 μπολ βάζοντας στο ένα μεγαλύτερη ποσότητα από
ότι στο άλλο.Στη μεγάλη ποσότητα προσθέτουμε τη μια κουταλιά από
τη μαργαρίνη.Στη μικρή ποσότητα βάζουμε το αβγό ,το
τυρί κρέμα και τα διάφορα κίτρινα τυρία.
Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με το πιρούνι να
ανακατευτούν καλά.Βουτυρώνουμε πολύ καλά ενα σκεύος 25εκ.και το
πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ετοιμάζουμε τον κιμά .Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την 2η
κουταλιά μαργαρίνη και καβουρντίζουμε τον κιμά
ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε
για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί και λίγο
ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα,
μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ψηθεί ο κιμάς
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου