Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΟΥΝΕΦΕ




Υλικά

300 γραμ. φύλλο για κανταϊφι

200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λυωμένο)

250 γραμ. άσπρο μαλακό τυρί (ανθότυρο, μανούρι ή φρέσκο κατσικίσιο)

Υλικά (για το σιρόπι):
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη

1 ½ φλυτζάνι νερό

5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε το μισό φύλλο.

Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο. Απο πάνω απλώνουμε το τυρί που θα το έχουμε τρίψει με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζουμε απο πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει, περίπου 3 λεπτά

Κατεβάζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Όταν βγάλουμε το κανταϊφι απο το φούρνο, όπως είναι καυτό περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσει για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου