Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Υλικά
* Για τη μαρινάτα:
* 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
* 2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
* 4 σκελίδες σκόρδο
* 1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
* 1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
* 1/2 κ.γλ. κύμινο
* 1/2 κ.γλ. καγέν
* Αλάτι
* πιπέρι
* 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
* 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
* 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
* Σουβλιά μεταλλικά ή ξύλινα για σουβλάκι
Εκτέλεση
Για τη μαρινάτα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Πηγή: argiro.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου