Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
2 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
5 αβγά
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
500 γραμμάρια γιαούρτι ή σε πήλινη συσκευασία- πρόβειο)
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ξύσμα μισού λεμονιού
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
2 φέτες λεμόνι
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
. Χτυπάμε σε μια λεκάνη τα αβγά, την ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το μπέικιν και το αλάτι. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών, βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά Αφού ψηθεί η γιαουρτόπιτα την βγάζουμε από το φούρνο και την σιροπιάζουμε ζεστή με το σιρόπι χλιαρό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου