Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ



Yλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
400 γραμμάρια σπαράγγια
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Από τα βασικά υλικά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ λεμόνι, ο χυμός
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Κόβουμε το 1/3 από τα κοτσάνια των σπαραγγιών. Βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε μόλις τα σπαράγγια μαλακώσουν αλλά κρατάνε ελαφρά. Φυλάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα σπαράγγια. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε τα φιλέτα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμόνι. Αφαιρούμε και τα κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το βούτυρο και με μία ξύλινη σπάτουλα αφαιρούμε ότι έχει κολλήσει στον πάτο του σκεύους. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράσαμε τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα σπαράγγια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου