Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011
ΣΟΥΦΛΕ ,ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. μανιτάρια κονσέρβας κομμένα
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή ζαμπόν ή προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)
6 φέτες κασέρι Βερμίου (ή γκούντα)
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια)
5 κ.σ. λευκό κρασί (προαιρετικό)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
12 φέτες ψωμί για τοστ ολικής άλεσης (ή άσπρο)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη
Για την επικάλυψη
250 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μανιτάρια.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την καπνιστή γαλοπούλα, το κασέρι και τα βάζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο να σοταριστούν.
Μόλις τα λαχανικά μείνουν χωρίς υγρά, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα, το μισό κασέρι και το μαϊντανό.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψάκι πυρέξ ή ανοξείδωτο (22x18cm ή στρογγυλό με διάμετρο 24-26cm).
Αφαιρούμε τη κόρα από τις φέτες του ψωμιού και στρώνουμε τις 6 φέτες, κόβοντάς τες ανάλογα με τον πάτο του σκεύους, ώστε να μην μείνουν κενά ανάμεσά τους.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα μας και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 6 φέτες, με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή χωρίς να μείνουν κενά ανάμεσα).
Επάνω στις φέτες τοποθετούμε τα κομματάκια του υπόλοιπου μισού κασεριού.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μπολ, χτυπούμε, με το σύρμα, ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλατος, αλατοπίπερο, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί αυτό το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών επάνω στη πίτα κουταλιά-κουταλιά για να μην μετακινηθεί το κασέρι.
Αφήνουμε την πίτα στην άκρη για 20-30 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφηθεί το υγρό μείγμα αβγών-γάλακτος.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου