Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος
2 δάκρυα μαστίχας λιωμένα σε σκόνη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 gr βρασμένο σπυρωτό ρύζι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αποβραδίς σε ένα ποτήρι προσθέτετε το ελαιόλαδο και την σκόνη της μαστίχας και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε αυτό το μίγμα όλο το βράδυ έτσι ώστε το λάδι να αποκτήσει τη γεύση της μαστίχας.
Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ προσθέτετε το μείγμα του ελαιόλαδου και της μαστίχας και ζεσταίνεται καλά.
Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε και τις πιπεριές τις ψιλοκομμένες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Σβήνετε με λευκό κρασί.
Μαγειρεύετε σιγά-σιγά ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη. Μετά από 6 λεπτά προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σφηνάκια της κρέμας γάλακτος.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.
e-anemos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου