Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


Υλικά (Σερβίρει 12)

    5 αυγά
    1 1/2 κιλού αλεύρι
    1/2 κιλό ζάχαρη
    3/4 φλιτζανιού γάλα
    1 φλιτζάνι του καφέ μαστίχα ποτό
    μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
    3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
    1 1/2 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο γάλακτος


Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε το αλεύρι με τη τριμμένη μαστίχα.Δουλεύετε το βούτυρο σε λεκάνη με το χέρι σας να ασπρίσει καλά.
Σε βαθύ μπωλ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε μπωλ τα ασπράδια χωριστά να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτετε στο βούτυρο τους κρόκους,το γάλα χλιαρό,μέσα στο οποίο έχετε λιώσει καλά το την αμμωνία,τη μαστίχα(ποτό)και τη μαρέγκα.
Ρίχνετε τέλος το αλεύρι,ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη να γίνει μαλακή,πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα,τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα λαμαρίνα,αλείφετε με ασπράδι αυγού(ελαφρά χτυπημένο)και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά
Υahoo!news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου