Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ


Το Άλτις«παντρεύει» μοναδικά δύο αγαπημένα υλικά σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Τα αμπελοφάσουλα με σουπιές είναι ένα πρωτότυπο γεύμα, ιδανικό και για όσους νηστεύουν.

ΧρόνοςΠροετοιμασίας:45'
ΧρόνοςΜαγειρέματος:30'
Υλικά
  • 6 μέτριεςσουπιές καθαρισμένες, κομμένες σε μέτριες λωρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο ΆλτιςΠαραδοσιακό
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 500 γρ.ψιλοκομμένο, κλασικό τοματάκι Pummaro
  • 1 ματσάκι άνηθος, χοντροκομμένος
  • 2-3 φύλλαδάφνης
  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
  • Αλάτι
Ας τo φτιάξουμε!
Σε απλωτή κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, να βγάλουν τα νερά τους και να σφίξουν αλλάζοντας χρώμα.
Τις βγάζουμε,τις ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση για να φύγουν οι πολλές σκούρες πέτσες και τις κόβουμε σε κομμάτι.
Πλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη φρέσκια πιπεριά.
Βάζουμε τιςσουπιές στην κατσαρόλα, σοτάρουμε 1-2 λεπτά και αδειάζουμε πάνω τους την τομάτα και την πιπεριά.
livesmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου