Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΝΗΣΤΙΣΜΟ




ΥΛΙΚΑ:
750 γρ. αλεύρι
20γρ. μπέικιν
250 γρ. αραβοσιτέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά στοιχεία με την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά και να γίνουν ένα ομογενοποιημένο σχετικά πηχτό μείγμα κι έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε τόσο όσο να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αν το ζυμώσουμε παραπάνω, τότε θα λαδώσει.(θα κορδάρει και θα αρχίσει να βγάζει το λάδι με αποτέλεσμα να μας παιδέψει στο πλάσιμο αλλά και στο ψήσιμο αφού από έξω θα κάνει κρούστα και θα ψήνεται ενώ από μέσα θα είναι ωμό.)
Κόβουμε κομμάτια των 30 γραμμαρίων και τα βουτάμε σε μπόλικο σουσάμι. Έπειτα με το σουσάμι επάνω τους τα πλάθουμε σε διάφορα σχήματα. Πλάθοντάς τα με το σουσάμι επάνω, κολλάει καλύτερα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά


Από τον ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΛΗ 

1 σχόλιο:

  1. This is how my mother in law, a Spartan, makes them. My mother, an Epirotisa, never does it this way. Different parts of the nation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή