Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ


Το Άλτις «παντρεύει» μοναδικά δύο αγαπημένα υλικά σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Τα αμπελοφάσουλα με σουπιές είναι ένα πρωτότυπο γεύμα, ιδανικό και για όσους νηστεύουν.

6 μέτριες σουπιές καθαρισμένες, κομμένες σε 
 μέτριες λωρίδες Υλικά:
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 500 γρ. κλασικό τοματάκι ψιλοκομμένο,Pummaro
  • 1 ματσάκι άνηθος, χοντροκομμένος
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα,
    καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
  • Αλάτι
Οδηγίες Μαγειρέματος: 

1. Σε απλωτή κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, να βγάλουν τα νερά τους και να σφίξουν αλλάζοντας χρώμα

2. Τις βγάζουμε, τις ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση για να φύγουν οι πολλές σκούρες πέτσες και τις κόβουμε σε κομμάτια

3. Πλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη φρέσκια πιπεριά

4. Βάζουμε τις σουπιές στην κατσαρόλα, σοτάρουμε 1-2 λεπτά και αδειάζουμε πάνω τους την τομάτα και την πιπεριά

5. Προσθέτουμε και τον περισσότερο άνηθο, κρατώντας 1-2 κουταλιές σούπας για να στολίσουμε στο τέλος, καθώς και τη δάφνη στην κατσαρόλα και τις  σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι σουπιές

6. Προσθέτουμε και τα φασολάκια μαζί με λίγο νερό αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και δέσει η σάλτσα τους
Yahoo!news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου