Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

KOΛΙΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ


Κι ο κολιός ...τον Αύγουστο! Σε μια ιδιαίτερη συνταγή από το Άλτις με αμπελόφυλλα τομάτα και θρούμπι που κάνει το ψάρι ακόμα πιο ενδιαφέρον και νόστιμο.
Υλικά:
  • 10  μεγάλα φρέσκα αμπελόφυλλα
  • 1 ½  μεγάλη κόκκινη σφιχτή τομάτα
  • 8 παχουλοί κολιοί 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό 
  • 1 κουτ. σούπας θρούμπι 
  • αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Καθαρίζουμε τους κολιούς από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τους αλατίζουμε καλά και τους βάζουμε σε ένα σουρωτήρι
2. Κόβουμε την τομάτα σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το μισό λάδι. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 170 °C για 20 λεπτά
3. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα αμπελόφυλλα ένα - ένα. Τα βγάζουμε σχεδόν αμέσως για να μη μαυρίσουν. Τα ακουμπάμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
4. Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε τους κολιούς και τους ψήνουμε στο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
5. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο μερικά τηγανητά αμπελόφυλλα και επάνω τους βάζουμε μία η δύο φέτες ψητής τομάτας. Πάνω σε κάθε τομάτα βάζουμε 2 ψητούς κολιούς. Πασπαλίζουμε με λίγο θρούμπι και πιπέρι
livesmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου