Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΟΤΟΥ


Διαδικασία

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα κι ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα αβγά. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε μίξερ, μπορούμε να δουλέψουμε απλώς αυτά τα υλικά σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, την καρύδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα. Το μείγμα που θα προκύψει, είναι αρκετά ρευστό. 
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (με έλασμα), 22-24 εκ.. Μεταγγίζουμε το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε την τούρτα καρότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου. Tην αφήνουμε να κρυώσει και τη χωρίζουμε στη μέση. Μπορείτε, αν θέλετε, να μοιράσετε τη δόση και να την ψήσετε σε δύο τσέρκια, αν δυσκολεύεστε να κόψετε τους δύο πάτους.
Ενώνουμε τους δύο πάτους, βάζοντας μια μικρή στρώση από το τυρί ενδιάμεσα και κλείνοντάς τους σαν σάντουιτς. Καλύπτουμε την τούρτα μας επίσης με μια στρώση από το κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας. 

για τη διακόσμηση:

Πασπαλίζουμε την τούρτα καρότου με χοντροκομμένα καρύδια, τα οποία έχω κόψει στο μπλέντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου