Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 krg πατάτες
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
σουσάμι για πασπάλισμα
1 krg πατάτες
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τα πράσα και τις πιπεριές και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Αλατίζουμε.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή ότι άλλο μας βολεύει).
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο.
- Ενώνουμε με τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα, λαδώνοντάς τα πολύ καλά.
- Βάζουμε 3 φύλλα κάτω (αναλόγως πόσα έχει το πακέτο) αδειάζουμε τη γέμιση και ολοκληρώνουμε με 3 φύλλα πάνω.
- Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο (που θα βοηθήσει στο ρόδισμα), χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180°C για 50-60′.
Read more: http://www.gourmelia.gr/patatopita-nistisimi/#ixzz27ZZxYq5I
Ευχαριστούμε για τις ωραίες συνταγές που μας προσφέρετε καθημερινά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή