Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα περίπου
Υλικά:
4 μελιτζάνες τσακώνικες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια(σε φέτες)
2 ντομάτες (1 ντομάτα σε κομματάκια + 1 ντομάτα στο τρίφτη)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
8-10 σκελίδες σκόρδο (κομμένες)
½ ποτ. κρασιού λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα πρώτο
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και κάνουμε δύο χαρακιές. Μια από επάνω μέχρι κάτω και μία από τη μία πλευρά στην άλλη, προσέχοντας να μην μας κοπούν. Ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε από όλες τις μεριές. Τσιγαρίζουμε μετά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Βήμα δεύτερο
Παίρνουμε ένα κουτάλι και γεμίζουμε από την μια μεριά. Το ίδιο κάνουμε και στα υπόλοιπα σημεία που τις έχουμε χαράξει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις μελιτζάνες, το λάδι, την ντομάτα και σε χαμηλή φωτιά τις αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Είναι έτοιμες …
Καλή σας όρεξη!
Ειρήνη Τ.
Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
- Προσέχουμε να μην είναι πικρές. Εάν είναι τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για ½ ώρα.
macooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου