Υλικά:
600 γρ. αρακάς φρέσκος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
600 γρ. αρακάς φρέσκος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ροδίζουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι.
- Συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
- Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου