ΥΛΙΚΑ
- 12 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη (ταιριάζει και η καστανη ζάχαρη)
- 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλάκια του γλυκού bakin-powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
- 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
για το σιρόπι
- 6 ποτήρια νερού νερό
- 5 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 7-8 κουταλιέςτης σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα υλικά κατά σειρά.
- Όταν ολοκληρώσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..
- Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μέχρι να βράσουν και να δέσει το σιρόπι.
- Τέλος περιχύνουμε την καρυδόπιτα, πρέπει να προσέξουμε το σιρόπι να πάει παντού γι αυτό το κάνουμε σιγά σιγά και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
ΠΗΓΗ .greekmasa.gΡ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου