Υλικά
1 κουτί Μorfat cream
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα,ψιλοκομμένα καραμελωμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα,ψιλοκομμένα καραμελωμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σ’ ένα τηγανάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα με 2 κουτ.σούπαςζάχαρη κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε λαδόκολλα για να κρυώσουν και τα αλέθουμε λίγο στο μπλέντερ .
Χτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε λαδόκολλα για να κρυώσουν και τα αλέθουμε λίγο στο μπλέντερ .
Χτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν πήξει αρκετά,ρίχνουμε τα γάλατα και τη βανίλια,συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε τ αμύγδαλα.
Βάζουμε το μείγμα στο δοχείο του παγωτού και στην κατάψυξη για 4 ώρες το λιγότερο.
Αν δεν έχουμε το βάζουμε σε πλαστικό μπωλ και όταν πήξει ξαναχτυπάμε με το μίξερ.Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Τέλος προσθέτουμε τ αμύγδαλα.
Βάζουμε το μείγμα στο δοχείο του παγωτού και στην κατάψυξη για 4 ώρες το λιγότερο.
Αν δεν έχουμε το βάζουμε σε πλαστικό μπωλ και όταν πήξει ξαναχτυπάμε με το μίξερ.Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου