Υλικά:
1 μέτριο μαρούλι, πλυμένο και χοντροκομμένο
2 φέτες μπέικον
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό μπαλσάμικο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φέτα που την έχουμε κάνει με τα χέρια μας τρίμμα
Εκτέλεση:
- Μοιράζουμε το μαρούλι σε 6 πιάτα.
- Μαγειρεύουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τα λάδι με το ξίδι, ζεσταίνουμε το τηγάνι με τα υπολείμματα του μπέικον και σοτάρουμε μέσα τα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαδόξιδο κι ανακατεύουμε.
- Ραντίζουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ το μαρούλι και βάζουμε από πάνω μπέικον, φέτα και βραστό αυγό.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου