Mακαρονοσαλάτα με γιαούρτι
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια βίδες
2 φλ. φρέσκο σπανάκι
1 μεγάλο αγγούρι
16 ντοματίνια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα μέτρια
1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
1/2 φλ. φέτα κομμένα σε κύβους
1/4 φλ. ελιές
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλ. γιαούρτι
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ. τουρσί αγγούρι
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
500 γρ. μακαρόνια βίδες
2 φλ. φρέσκο σπανάκι
1 μεγάλο αγγούρι
16 ντοματίνια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα μέτρια
1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
1/2 φλ. φέτα κομμένα σε κύβους
1/4 φλ. ελιές
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλ. γιαούρτι
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ. τουρσί αγγούρι
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια καθώς και το αγγούρι -χωρίς να το ξεφλουδίσουμε- σε κύβους.
- Κόβουμε τις ντομάτες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού και το δυόσμο αλλά και τις ελιές.
- Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα λεκανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε μπαλσάμικο, τα τουρσάκια κομμένα σε φετούλες, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέσα στο γιαούρτι κι όλα μαζί μέσα στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας που τα παρασκεύασε και σουρώνουμε. Τα στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο μπολ μετα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Για το τέλος αφήνουμε τα κομμάτια της φέτας, για να μη διαλυθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια βασιλικού.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου