Υλικά:
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 4 μεγάλα κομμάτια
1 μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
2 μεσαία κολοκύθια κομμένα κι αυτά κατά μήκος σε φέτες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το ψήσιμο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τέλος
2 κουταλιές σούπας κόκκινο ξύδι
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κούπα τριμένη φέτα
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 4 μεγάλα κομμάτια
1 μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
2 μεσαία κολοκύθια κομμένα κι αυτά κατά μήκος σε φέτες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το ψήσιμο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τέλος
2 κουταλιές σούπας κόκκινο ξύδι
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κούπα τριμένη φέτα
Εκτέλεση:
- Απλώστε τα λαχανικά σε ένα ταψί και αλείψτε και τις δυο πλευρές τους με το ελαιόλαδο.
- Προθερμάνετε το γκριλ κι ύστερα ψήστε τα μέχρι να ροδοψηθούν και από τις δυο πλευρές.
- Συνήθως, χρειάζεται 10 λεπτά για τις πιπεριές, περίπου 8 λεπτά για τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και κάπου 6-7 λεπτά για το κολοκύθι.
- Όταν πια τα λαχανικά έχουν ψηθεί κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρότερο μπολάκι ανακατέψτε καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Περιχύστε τα λαχανικά και ανακατέψτε με τα ντοματίνια και το δυόσμο.
- Πασπαλίζετε το πιάτο σας με φέτα.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου