Υλικά:
12 ώριμα μαύρα σύκα
120 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα τριμμένη
1/3 φλ. φρεσκοσπασμένα καρύδια
1/4-1/3 φλ. ζεστό μέλι
Ελάχιστο ελαιόλαδο για να αλείψετε το ταψάκι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα.
- Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι σας.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί με τα καρύδια.
- Αφαιρούμε το μικρό κοτσανάκι από κάθε σύκο και τα κόβουμε σταυρωτά από το πάνω μέρος τους, μέχρι να χωριστούν αλλά όχι να κοπούν ως κάτω.
- Γεμίζουμε το κάθε σύκο με με το μείγμα του τυριού που έχουμε ετοιμάσει στο μπολάκι.
- Ψήνουμε για 6-7 λεπτά.
- Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό μέλι.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου