ΥΛΙΚΑ
4 κοτολέτες χοιρινές χωρίς το κόκαλο,
Αλεύρι,
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο,
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
3/4 φλ. γαλέτα (φρυγανιά κοπανισμένη),
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
4 κουταλιές βούτυρο,
2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
2 κουταλιές στραγγισμένη κάπαρη,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις κοτολέτες από το περιττό πάχος και τις πέτσες γύρω -γύρω, τις χτυπάτε καλά για να λεπτύνουν, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε. Τις βουτάτε στο αυγό και τις τυλίγετε στη γαλέτα, ανάμικτη με την παρμεζάνα, πιέζοντας το μίγμα για να κολλήσει καλά και να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τις τηγανίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσουν καλά και στις δυο πλευρές και τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα άλλο, καθαρό τηγανάκι, ρίχνετε μέσα το λεμόνι και την κάπαρη, αφήνετε να ξαναβράσει το μίγμα και περιχύνετε τις κοτολέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου