Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΒΟΥΡΟΨΙΧΑ Ή ΤΟΝΟ




Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
·                            1 κούπα νερό
·                            μισή κούπα βούτυρο (ή 115gr)
·                            1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·                            μισό κ.γλ. αλάτι
·                            4 αυγά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΟΨΥΧΑ
·                            1 συσκευασία κατεψυγμένη απομίμηση καβουρόψυχας,αφού την έχουμε αφήσει να ξεπαγώσει (περίπου 12μπαστουνάκια), κόβουμε κομματάκια μισού cm
·                            2 κούπες μαγιονέζα
·                            2 κ.γλ. λεμόνι
·                            1 κ.γλ. λιωμένο κρεμμύδι
·                            1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
·                            1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
·                            λίγο βασιλικό (εγώ βάζω αποξηραμένο)
·                            3 καρότα τριμμένα
·                            αλατι πιπερι
·                            λεμόνι το βαζουμε τελευταίο δοκιμάζοντας,περιπου 2 κ.γλ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ
·                            3 κονσέρβες τόνο σε λάδι,περίπου των 190gr(τις στραγγίζουμε)
·                            3 κ.γλ. χυμό λεμονιού
·                            3 κ.σ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
·                            1 και μισή κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
·                            1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·                            1 κ.γλ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
·                            6 κ.σ. μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
  1. Βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε μικρη κατσαρόλα σε δυνατή φωτια και ανακατέυουμε μεχρι να κοχλάσει
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε με μιάς όλο το αλέυρι και ανακατέυουμε ζωηρά (1 λεπτό περίπου) με ξύλινη κουτάλα, ώσπου η ζύμη να ξεχωρίζει από τα τοιχώματα και να γίνεται μια μπαλα γύρω απο το κουτάλι
  3. Αδειάζουμε την ζύμη στο μπoλ του μίξερ και αφήνουμε να κρύωσει λιγο για 3 λεπτά
  4. Χτυπώντας την με τους γάτζους για ζυμες του μίξερ ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, ώσπου να ενσωματωθούν σε μία λεία και γυαλιστερή ζύμη
  5. Βάζουμε σε κορνέ με μύτη με ανοιγμα 1cm και κανουμε μπαλάκια περιπου 2,5 cm (έτσι θα εχουμε περιπου 55-60τμχ με τελικό μεγεθος περιπου 4-5cm)
  6. Ψηνουμε στους 220 στον αερα περίπου 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 και αφήνουμε άλλα 20-25 λεπτά 
  7. ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζι, και το βαζουμε λίγο -λίγο
  2. Γεμίζουμε τα σου με μικρο κουταλάκι, αυτό το μέγεθος σου παίρνει περίπου 1κ.γλ. γέμιση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου