Υλικά:
Σημείωση: Και με άλλα ψάρια -πάντα βρασμένα και χωρίς κόκκαλα- θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο και με καλά βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχετε "χταποδοκεφτέδες"!
Καλή σας όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.
greekcook.gr
- 500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
- 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
- λίγο γάλα
- 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
- λίγη μουστάρδα
- χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμος
- μαϊντανός
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
- Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
- Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!
- Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.
- Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
Σημείωση: Και με άλλα ψάρια -πάντα βρασμένα και χωρίς κόκκαλα- θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο και με καλά βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχετε "χταποδοκεφτέδες"!
Καλή σας όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου