1 |
Τι χρειαζόμαστε:
- 3/4 φλ. μαργαρίνη
- 1/4 φλ. λάδι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλ. γιαούρτι αγελάδος
- 1/4 φλ. γάλα εβαπορέ
- 5 αβγά
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking
- 1 βανίλια
- 2 λεμόνια (από 1 1/2 λεμόνι παίρνω το ξύσμα και από το άλλο μισό τη φλούδα για το σιρόπι)
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό
- φλούδα από μισό λεμόνι
- αμυγαλόψυχα ή ζάχαρη άχνη με φρούτα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού
Πως το κάνουμε:
- Ξεκινάω βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά ώστε να προλάβει να κρυώσει.
- Βάζω σε ένα μπώλ τη μαργαρίνη, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι και το baking κοσκινισμένα και τέλος τη βανίλια.
- Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και τη ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
- Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σκάλα σε αέρα.
- Αφού ψηθεί τρυπάω το κέικ σε αρκετά σημεία και το σιροπιάζω.
- Αναποδογυρίζω τη φόρμα και γαρνίρω.
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου