Υλικά:
2 κούπες κρέμα γάλακτος παχύρευστη
1 κούπα γάλα πλήρες
¼ κ.τ.γ. αλάτι
6 αυγά
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.τ.σ. σκόνη μάτσα (γιαπωνέζικο πράσινο τσάι)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι μέχρι να πάρουν μια βράση, ύστερα αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη και την σκόνη μάτσα και ύστερα προσθέτουμε 1 κούπα από το μείγμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
- Προσέχουμε να μην πάρει βράση.
- Ύστερα τοποθετούμε γρήγορα το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μετά, το τοποθετούμε στην κατάψυξη καλυμένο για να παγώσει τουλάχιστον 2 ώρες.Παράλληλα το ανακατεύουμε ανά 30'. Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου