|
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
- ½ κιλό κιμά
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
|
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
-Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
-Τα σκεπάζετε με νερό
-Ρίχνετε το λάδι
-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια
-Στίβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου