Υλικά:
16 κεράσια πλυμένα και στεγνά
1 κλαδάκι βανίλια (αν δεν έχουμε θα βάλουμε 2 βανίλιες σε σκόνη)
250 ml. φρέσκο γάλα
5 φύλλα ζελατίνη
2 κρόκοι αυγού
40 γρ. ζάχαρη
250 ml. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Εκτέλεση:
- Μ' ένα μαχαίρι βγάζουμε τους σπόρους της βανίλιας από ένα κλαδάκι βανίλια και τους ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, μια πρέζα αλάτι και το κλαδάκι της βανίλιας.
- Μόλις πάρουν μια βράση τα σβήνουμε και τα αφήνουμε για 10'.
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε τρεις κουταλιές ζεστό νερό.
- Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Βγάζουμε το κλαδάκι από το γάλα και σιγά σιγά το χύνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τα ξαναρίχνουμε στο κατσαρολάκι, ανάβουμε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7' μέχρι να δέσουν.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη στραγγισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε φορμάκια των 150 γρ. και παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξει.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τα κεράσια, και σιρόπι από κεράσια η cherry liker στην κορυφή.
Πηγή: lovecooking.gr
Δημοσίευση: 27/07/12, 07:52 | Ανανέωση: 27/07/12, 07:56 |
0 |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου