Υλικά
Σιρόπι:
- 2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Πίτα:
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 4 αυγά
- 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 ποτήρι ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σιρόπι:
- Ετοιμάζουμε σιρόπι βράζοντας την πορτοκαλάδα την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πίτα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι λίγο- λίγο, το γιαούρτι και το ξύσμα. (Το μίγμα πρέπει να είναι νερουλό.)
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.
- Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα των πορτοκαλιών και ψήνουμε για 1/2 ώρα.
Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου