Υλικά:
Σημείωση No. 2: Αν έχετε σαφράν (κρόκο) σε κλωστές και όχι σε σκόνη, και δεν θέλετε πολύ έντονη τη γεύση του στο φαγητό, μπορείτε να αρτύσετε το νερό που θα βράσετε το ρύζι, μουλιάζοντας τις κλωστές μέσα σ΄ αυτό για μια ώρα περίπου. Αν δεν έχετε καθόλου κρόκο, δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με κύμινο (ειδικά αν πρόκειται να συνοδέψετε κρέας).
Σημείωση Νο. 3:Η συνταγή αυτή προσφέρεται για πειραματισμούς γι’ αυτό μην διστάσετε να δοκιμάσετε και με άλλα υλικά που σας έρχονται στο νου. Ενημερώστε μας σχετικά…
greekcook.gr- 1/2 κιλό ρύζι μπασμάτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- λίγο σαφράν (κρόκος) σε σκόνη
- νερό – αλάτι – πιπέρι
- Ξεπλένουμε το ρύζι με χλιαρό νερό και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί με το ελαιόλαδο
- Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε στο λάδι το σκόρδο (ολόκληρο αν θέλετε να το αφαιρέσετε μετά ή ψιλοκομμένο για πιο έντονη γεύση), το σαφράν και το αλατοπίπερο για ένα πέρασμα, και αμέσως μετά το ρύζι.
- Ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ανάλογο νερό.
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστό ως συνοδευτικό ή και ως νηστίσιμο κυρίως γεύμα.
Σημείωση No. 2: Αν έχετε σαφράν (κρόκο) σε κλωστές και όχι σε σκόνη, και δεν θέλετε πολύ έντονη τη γεύση του στο φαγητό, μπορείτε να αρτύσετε το νερό που θα βράσετε το ρύζι, μουλιάζοντας τις κλωστές μέσα σ΄ αυτό για μια ώρα περίπου. Αν δεν έχετε καθόλου κρόκο, δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με κύμινο (ειδικά αν πρόκειται να συνοδέψετε κρέας).
Σημείωση Νο. 3:Η συνταγή αυτή προσφέρεται για πειραματισμούς γι’ αυτό μην διστάσετε να δοκιμάσετε και με άλλα υλικά που σας έρχονται στο νου. Ενημερώστε μας σχετικά…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου