Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
- 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτες
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι.
- Τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε σε πολλά νερά. Τα στραγγίζουμε και τα ροδίζουμε με λάδι.
- Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρονται με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου