Υλικά:
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
¼ κ.τ.γ. αλάτι
3 κρόκους από αυγό χτυπημένους
1 βανίλια σκόνη
2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
2 κούπες βερύκοκα πολτοποιημένα
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κρόκο των αυγών σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν αρχίζουν τα εμφανίζονται φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού και ύστερα στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ψύχεται.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ομοιόμορφη και αφράτη.
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα, τον πολτό από τα βερύκοκα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
- Προσέχουμε να καλύψουμε την φόρμα ώστε να μην κρυσταλώσει.
- Ανά 30' ανακατεύουμε το μείγμα για 3 ώρες και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου